A 2014-ES "BÁRÁNYHIMLŐS NAGYVÁROSI FARKASOS" SZÍNPADI TECHNOLÓGIÁM

2014.11.03 13:24

A CÁJG


Körülbelül az egész idei szezon a setupom összeállításával telt. Szempontok között szerepelt az egyszerű és gyors összeszerelhetőség, a színpad rám eső területének leghatékonyabb kihasználása, a jelenlegi és későbbi igényeim szem előtt tartása, fejlesztések további lehetősége a meglévő cuccok megtartásával, és a kipakolt cájg lehető legesztétikusabb megjelenése.

 

 

A NAGY DOBOZ

 

Egy 4x12-es láda méretű gurulós Adam Hall rack szekrénybe pakoltam az erősítőmet és a pedálboardomat. A szekrényben elhelyezhető 6 unitnyi rackes motyó is, továbbá 2 fiók áll rendelkezésre mindenféle egyéb apróság tárolására. A dobozban egy Blackstar HT-100-as fej dolgozik, amivel 2 db 2x12-es Laney GS212IE ládát hajtok 16 Ohmon. Rengeteg variáció és teszt után az egyik láda a színpadra szól, a másik a saját gitármonitorom lett. Erre a monitorra szoktam rátetetni az énekeket és minden egyebet sugárzó másik monitorládát.

Tapasztalat, hogy néha az olcsóbbnak vélt dolgok a drágábbak. A rackdobozokra szerelhető kerekekre gondolok. A választásom egy pár ezer forintos szettre esett. Három koncertet bírt standard felhasználás mellett. 

 

 

A KÜTYÜ

 

A szekrény méretének köszönhetően megúsztam az erősítő és a board teljes, bulinkénti szét- és összeszerelését, továbbá nyertem egy számomra éppen optimális magasságú billentyűállványt. Erre pakolom a Yamaha MX49-es szintetizátort és a ZOOM R8 Hard Discet tartalmazó rackdobozt. Ez a szinti nem a legkomolyabb műszer a piacon. Azért esett mégis erre a választás, mert elérhető árú, kicsi, minden szükséges funkciót megbízhatóan, stabilan, profin ellát, gyorsan és könnyedén átlátható a menürendszere. Egyetlen komoly problémája talán a kis kimeneti jelszint, de a korhoz hűen, a Yamaha mérnökei folyamatosan frissítik a kütyü szoftverét a felhasználók visszajelzései alapján, ezeket szerencsére ingyen elérhetővé is teszik. Bár még nem sikerült tökéletesen megoldani a problémát, de komoly eredményeket értek el.
 


A KOPORSÓ


Készíttettem egy 4 db standard formájú gitár tárolására és szállítására alkalmas gurulós gitárkonténert is. Ezzel a gitárállvány és a szállítás kérdése is megoldottá vált. Emellett gyorsan és biztonságosan roadolhatók a hangszerek.
Két hathúros kísér benne jelenleg az utamon:
Egy 2004-es első szériás USA Fender Highway Stratocaster és egy 1980-as évek legelejéről, Japánból, Matsumoku mester kezéből származó szendvics testű, kőris, Dimarzió Distortionokkal szerelt, mindenen átmenő nyakú, eredeti állapotú, nagyon jó ár-érték arányú double cut.

 


A BOARD


A pedalboardot totálisan leegyszerűsítettem. Az erősítő vezérlő pedálja és egy Korg PB-01 hangológép dolgozik. A többi pedált (Dunlop ZW-45, Boss MD-2, Line6 Relay G30), csak szükség esetére tárolom a tálcán. A patch kábelnek George L's és Laboga márkát, instrument kábelnek Labogát, hangfalkábelnek Planet Wavest használok. A board az erősítőt is tároló rackdobozba egy mozdulattal, összeszerelt állapotban, minden kábellel együtt visszacsúsztatható.


ÉS VAN A MÁSIK

 

A pici, az aranyos, a jó. Amit akkor használok amikor esetleg kettő cuccra van szükség. Orange Micro Terror fej Boss MD-2 torzítóval és Korg PB-01 tunerrel.
                      

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com