BOARD OF THE THINGS

2015.09.23 18:01

Lassan vége a fesztiválszezonnak, csak néhány nagy buli maradt szeptember végére és október elejére. A produkció a következő módon "formálta át" a pedalboardom 2015-ben.


1. jelút
Fontos szempont, hogy komolyabb átszerelés nélkül, gyors váltással, több hangszert is meg tudjak szólaltatni ugyanarról a boardról.
Így természetesen az adó-vevőzés jó választás.
Nekem a Line6 Relay G-30 jól bevált, még nem hagyott cserben. Például piezzós Lankai ukulelén is használom, EBS patch kábellel.
A Relayhez korlátlan számú adó vásárolható, így az első jelút igazából nem is egy út, hanem annyi, amennyi adót vásárol az előadó.

2. jelút

Kábelek. Ugyanazokon a pedálokon megy keresztül a jel, mint az első esetben, csak a fordított Joyo A/B switch másik bejáratába érkezik (ez a bejárat egyébként normál esetben egy kijárat. Saját ötlet a pedál fordítva használata, nem feltétlenül jó, azonban kifogástalanul működik), Laboga instrument-, és EBS patch kábelekkel.

Az egyes és kettes jelút is a Korg PB-01-be, majd a Dunlop ZW-45-ön keresztül egy Bespeco hangerő pedálon halad át, majd megy a Blackstar HT Stage 100-as fejbe. A kép bal alsó sarkán látható az erősítő vezérlője.

3. jelút

Digitech RP360 multieffekt. Elektromos akusztikus gitárt kötök rá, és erősítek elő vele. Egy sztereó Proel expression pedállal vezérelhető a multieffekt mindenféle opciója. Az RP360 füles kimenetét kötöm az itt nem tárgyalt billentyűm aux in-jére.
Emellett a Digitech biztonsági megoldás erősítő meghibásodás esetére. Ha ez megesik a Bespeco hangerőpedál Outját az RP360 Injébe dugva vonalban használom. Tehát az egyes és kettes jelút a harmadikban egyesül. Természetesen így már nem a billentyűmre kötöm (kötném, merthogy szerencsére nem volt még erre példa), a multieffektet.

Ezt tette  2015 nyara.

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com