Én és a referenciáim....

                       
1985-ben születtem Csíkszeredában, de Magyarországon nőttem fel. Tizenévesen kezdtem zenével foglalkozni nagymamám kezdeményezésére, a szüleim támogatásával.

Eddigi zenekaraim: Fóbia, Harmadik út, Monarchia, 6Test, Re-tech, Dirty Dance, Machine Mouse, Magor, Fight Club, Nagy Feró és a Beatrice. De ezek csak a jelentősebbek.

Session zenészként megfordultam már - többek között -  a Határtalan dal keretein belül Dér Heni, Király Viktor, Vikidál Gyula és Fehér Zoli mögött.
Lakodalmakban és bálokban is játszottam 8 éven keresztül.


Tanulmányaim:
Musicalt énekelni Szabó Krisztina tanárnőtől tanultam 4 éven át.
Gitározni Szekeres Tamás Gibson Gitáriskolájában 4 éven át, Mohai Tamástól fél éven át, Maróthy Zolitól a Kőbányai Zenei Stúdióban fél éven át, és Kalotás Gábor gitárművésztől zeneiskolában 3 éven át tanultam.
Az állami- és magánintézmények mellett magánoktatóktól is tanultam énekelni, gitározni, furulyázni, zongorázni, zeneelméletet, zenetörténetet, összhangzattant.
Dolgoztam hangstúdióban zenészként és hangmérnökként.
Az ELTE és PTE Bölcsészettudományi karán esztétikát, azon belül zeneesztétikát is hallgattam.


Korrepetítori tapasztalatom:
11 éve foglalkozom kezdő és középhaladó gitárosok elméleti-gyakorlati korrepetíciójával. Egybegyúrva mindazt, amit eddig a tanáraimtól kaptam, kiegészítve egyéni észrevételeimmel, gyakorlataimmal.


Egyéb zenéhez kapcsolódó tapasztalataim:
2013 áprilisától 2016 augusztusáig a Beatricénél road, technikus, basszusgitár-technikus.

Jelenlegi zenekarom:
 Nagy Feró és a Beatrice


2014 tavaszától Laczik Fecó barátomnak köszönhetően technikus, road, basszusgitár-technikus és háttérzenész (billentyű, gitár, ének, speciális zenei effektek) is vagyok a NagyFeró Produkciónál. Fecónak egyébként nem csak életem szerencséjét köszönhetem, hanem rengeteg mély beszélgetést  is, amivel a kezdetek óta rendet igyekszik tartani a fejemben, illetve neki hála, már a birtokomban van az az elméleti háttéranyag, ami felzárkóztatott a produkció színvonalához. Ennek jóvoltából 2016 augusztusától a Nagy Feró és a Beatrice zenekar tagja lehetek.

Több kiadott nagylemezen, videoklipben vagyok hallható, látható.
Lásd itt.

Pihenő produkciók:

Borisz, Hatvan Jam Band


Sok képpel és a mindennapjaimmal találkozhatsz itt:
www.facebook.com/taribotond

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com