DROP-C-RE ÉS LOKÁTORCSŐRE TUNINGOLT FŰTÉS

2013.03.10 13:53

A gyakorlószobában napok óta nem fűtök. Elektroszmog van. PC, laptop, tápok és csöves erősítők bekapcsolva. Bátran kijelenthetem: ezek a motyók nem csak szépek, de hasznosak is. Árammal egyébként is olcsóbb fűteni, mint gázzal. És az nekem speciel külön jó, ha a radiátor még jól is szól. A szag és szmog probléma ugyan még megoldásra vár, de szerencsére a szaglás az egyik legkönnyebben alkalmazkodó érzék. Ha nem lennének az embernek szükségletei 5 perc után nem tűnne fel soha többé.

Ma egyébként egy évekkel ezelőtt - saját részre -,  összeállított gyakorlótervet ismétlek át. Főleg kromatikus gyakorlatokból áll. Ideg- és izomkoordinációt javít, tempót növel, valamint húrbiztonságot fejleszt. Metronómra húzva mindent. Igazi türelemjáték, nem a kapkodásról, hanem a minél tisztább, minél érthetőbb játékról szól.
A teljesség igénye nélkül, van köztük Satriani, Vai, ZW, Angelo, Bach, Mozart, Gilbert sőt még basszgitáros gyakorlat is, ezt lejjebb egy véletlenül a tecsőn talált videón közzé is teszem.

A gyakorlat neve:  Pók.  Kitartás. Ha jól megy, akkor kezdjük el húronként nyitni. A cél, hogy az egyik hang a legvastagabb, a másik a legvékonyabb húrra essen úgy, hogy közben a játszottak minősége nem változik. A pengetés a kihagyott húrok számától függetlenül váltott. Metronóm Kötelező! Bemelegítő gyakorlatnak és vasárnap délutáni sziesztához ideális! Videóért katt ide!

Üdv.:

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com