Optimistán bele a reménytelenségbeeeeee, beee, beee

2013.05.11 13:28

A kitartás sokak szerint az egyik legnagyobb erősség, amivel egy ember rendelkezhet. Azonban érdemes más felől is megközelíteni a dolgot. Mi van akkor ha a kitartást gyengeségnek vesszük? Nem azt jelenti-e tulajdonképp a kitartás, hogy valaki annyira gyenge, hogy még feladni sem tudja? Gyenge, gyáva és megalkuvó, a saját nyavalyás életéért, amiről azt tartja a köztudat: felbecsülhetetlen. De mi van akkor, ha csak azért felbecsülhetetlen értékű az élet, mert egy fabatkát sem ér? Ezt erősítő közgondolat, mely szerint mindenki pótolható.
Egymásnak ellentmondó, de egymás mellett jól megélő alkalomra illeszthető ideák ezek. Amit talán nem is foglaltak jobban össze Sztálinnál: Egy ember halála tragédia, egymillióé statisztika. Válassz: Félig tele a pohár, vagy félig üres? Vagy már teljesen megtelt? Van még két olyan szék egymás mellett, ami közé nem estél?
A legnagyobb erősségekből, értékekből így válnak leggyengébb pontok, így lesznek boldogok a szelídek, és a sajtkészítők. Nem lehet rosszabb. Ecce Botond! A exjövő reménysége, a jövő öröksége.


 

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com