PEAVEY 6505 PIRANHA ÉS 6505MH

2016.10.21 16:46

Csodacuccok tesztüzemen!


6505MH
- Madi alaposan kivesézi a cuccot és általában mindent elmond a Peavey erősítőkről.
- A technikai jellemzők itt érhetők el!

- Ami viszont nem derül ki: 2 db aljzat található az ampon lábkapcsolók számára. Ezeket használva a 6505MH minden szolgáltatása vezérelhető. Egy lábkapcsolót gyárilag az erősítőhöz csomagolnak, tehát nem opcionálisan kell megvásárolni. Olyan figyelmesség ez, mint amikor az újonnan vételezett hangszerhez gyárilag adnak egy tokot, ezért kicsomagoláskor nem tok vásárlással kell kezdenünk.
    Tehát minden lábkapcsolható, a clean/crunch, a lead, az FX loop, és a reverb is. Ennek köszönhetően alkalmas otthoni gyakorlásra (ládával, akár 1W, vagy mikrofon és ládaemulált vonaljellel usb és xlr kijáratokkal), felvételre, koncertre.
    2x12-es Laney GS212IE ládán és 4x12-es Peavey 6505 ládán is elegendő, illetve lenyűgöző.
    A komolyabb túlvezérlést nem szereti. Sem az input előtt, sem az fx loopban, sem a master fokozatban.

6505 Piranha

- Íme egy idegen nyelvű bemutató.

- A technikai jellemzői itt és itt találhatók!

- Kiegészítés: A teszthez képest a valóságban valamivel nagyobb az alapzaja, több a mélye, kevesebb a magasa. Fantasztikus technika, bufferelt fx looppal szerelve.

    A felvételhez, lehallgatáshoz, gyakorláshoz fülhallgató kimenete van, de azon, akár a senden, csak az előfok nyers torz hangját kapjuk vissza. (Nincs ládaemulált output.) Persze ez, és az fx loop léte azt is jelenti, hogy előfokként/torzítóként is bevethető.

    Azonban nem lábkapcsolható, mint a korábban emlegetett nagyobb testvér. Pedig, ha ezzel a tulajdonsággal felruházták volna, egy nagyon jó gyakorlóerősítő, sőt a méretének is köszönhetően a legtökéletesebb biztonsági erősítő lehetne! Természetesen ez csak abban az esetben helytálló, ha valaki akkora megszállottja a 6505 crunch és lead csatornáknak, mint én, de ugyanakkor az erősítő cleanjét is szereti. Egyébként  külső tankcsapda torzítókkal, multieffektekkel, teljesen jó barátja az előadóművésznek.

    2x12-es Laney GS212IE ládán valamint Peavey Revalverrel ládaszimulációval is öröm vele a zúzda!

    A gyártó lelkiismeretességének hála puhatokkal kapjuk a Piranhát.

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com