WOODHEAD

2015.11.11 18:43

Néhány hónappal ezelőtt Laczik Fecó barátom - akinek nem mellesleg beindult az előadói oldala, illetve idén húsz éve dolgozik a Nagy Feró és a Beatrice produkciójában, amit hamarosan meg is ünneplünk -,  bemutatott Fodor Tamásnak, azaz WOODHEADnek. A nyári koncertszezon után végre jutott idő a koncerten ritkán használt hangszerekre. Így került képbe ismét az Ibanez RG8, és így merült fel ismét Tamás.

Woodheadhez érdemes beugrani, ha normálisan beállított hangszert, egyedi pickupot, hangszert, vagy extrém megoldásokat szeretnél kiviteleztetni. Figyelmes, gyors, kreatív, precíz, elérhető.


Ibanez RG8
 

A gitár a gyári pickup helyett egy éve, az Árkádia hangszerbolttól kapott egy Seymour Duncan Nazgoult. Most pedig Woodhead a műanyagból készült "szemöldökfa" helyett készített egy réz alapanyagút. Az alábbi kép a nyolc húr egyenkénti végigpengetésének felvételéről készült. (A kép a hangzóanyagnál jobban és gyorsabban szemlélteti a hangszer hangképén esett változást.)

 


                              A felső sztereó sáv a műanyag, az alsó a réz szemöldök hangképe.


A változásról kicsit bővebben:

Sokkal nagyobb attack, nagyobb sustain. A hang felharmonikusokban gazdagabb.
Főleg a mélyebb húrok esetében, ha például a H7-et hagyom lecsengni, akkor egy idő után úgy zeng-bong az egész gitár, akár egy zongora. Egyébként egységesebb a jel, ha szabad ilyet írni: szépen hal el.



A szemöldökön felül egy további modifikációt kértem Tamástól. A nyaki hangszedő továbbra is gyári. A Seymourhoz képest jóval butább és kisebb jelű. Ezt a pickupot kiköttettem, jelenleg nem él. A pickup választó kapcsolót pedig killswitch-re forrasztattam. A három állású kapcsoló a nyaki hangszedő helyén néma, a híd és a közép állásban is bridge. 


Szép lett! Köszönöm!

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com