HOME.STUDIOS.INC.

2013.10.28 17:59

    Ez év januárjában betörtek hozzám és sok más mellett elvitték az egyik adathordozómat, melyen minden munkám, vázlatom, tervem biztonsági mentése volt, majd nem sokkal később a PC-m vinyója is tönkrement. Ez így egy igazi tabula rasát jelentett nekem. Ekkor döntöttem el, hogy felújítom, lecserélem a rendszerem. A PC-t egy i3-as, numerikus billentyűzettel ellátott laptop váltotta fel, persze biztonsági mentésnek kellett egy egy terrás usb 3-as külső tároló, a közeltéri monitor Kurzweil KS40A, a korábbi fülest SUPERLUX HD661-re cseréltem, az EMU 1212M-et pedig egy külső USB 2-es STEINBERG UR 22 váltotta fel.
    Gitárra, basszusra, énekre szívesen használom a Line6 POD HD500X-et, emellett gitárra a Peavey Revalver III-at valamint a Blackstar HT-100 emulált kimenetét izzítom felvételre. A midi billentyűzetem egy Csordás Tibitől nálam maradt Roland ED PC-180A, de mivel ez visszavágyik a jogos tulajdonosához, valószínűleg egy modernebb Edirol PCR M80-ra, vagy hasonlóra változik.
    A rendszer nagyon kis késéssel, stabilan működik, szépen szól. Demózásra, gyakorlásra, tanulásra tökéletes. Sub hiányom sincs a lehallgató rendszernél, emellett csöndes, energiatakarékos, kicsi és ha kell mobil.
    Természetesen léteznek jobb digit cuccok, és vasak is. De úgy látom, hogy ennyi ráhagyással is elegendő arra a célra, amire használom.
    A gitarshop.hu-n Lukács Ágoston technikailag kimerítően ír a témáról.


Jó gyakorlást!

Elérhetőség

Tari Botond taribotond@gmail.com